For mentees - Sådan søger du

For at komme i betragtning til ph.d.-mentorordning skal du:

  • Være en ph.d.-studerende på Københavns Universitet på 3.-5. semester
  • Skrive en motiveret ansøgning og sende den sammen med dit CV til phd@adm.ku.dk - ansøgninger til næste runde skal modtages senest 1. juni 2018.

Når vi matcher, tager vi en masse faktorer i betragtning såsom forskningsområder, mentorens job, din motivation for at søge og hvad du håber at opnå med mentorforløbet. Det gør vi for at sikre, at matchet giver god mening, men det betyder også, at du ikke nødvendigvis får en mentor fra netop dit forskningsområde.

Sådan skriver du en ansøgning

Skriv en en-sides præsentation af dig selv, der dækker din profil som professionel og som privatperson.

Du kan svare på spørgsmål som: Hvad er dit forskningsområde? Og din baggrund? Hvorfor vil du gerne være en mentee? Hvad er dine forventninger til din mentor? På hvilke områder mener du, at du har mest brug for sparring (f.eks. karriereforløb i branchen, generalist/specialist/forsker)? Hvad er dine kompetencer og færdigheder? Er du på udkig efter information om en karriere som international ph.d. i Danmark, generel rådgivning, motiveret ansøgninger/CV, innovation og iværksætteri m.m.

Du må ikke referere til nogen specifik mentor i din ansøgning og prøv at fokusere på de potentialer for personlig udvikling snarere end på en meget detaljeret forklaring af din forskning.